Biobased PLA niet-geweven natuurlijk gronddoek

Aanleg tijdelijke weg tefab

De biobased niet-geweven geotextielen zijn (biologisch) afbreekbare geotextielen. Er wordt hierbij gewerkt met organische, natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, zoals onder andere PLA, die in de grond afbreekbaar of (industrieel) composteerbaar zijn.

De lichtgewicht niet-geweven (Non Woven) geotextielen worden gebruikt voor tijdelijke scheiding, filter,- en beschermingstoepassingen voor onder andere folies en buizen, wegen, fiets- en wandelpaden en parkeerplaatsen.

De zwaardere niet-geweven (Non Woven) geotextielen kunnen ingezet worden bij cruciale beschermingsomstandigheden zoals tijdens het aanbrengen van stortstenen in oevers en dijkwerken, waar het materiaal alleen tijdens het aanbrengen een beschermende functie heeft en daarna af mag breken.

Kenmerken & voordelen

Uitermate geschikt bij tijdelijke toepassing waar het materiaal alleen tijdens het aanbrengen een beschermende functie heeft en daarna af mag breken.

Gebieden waar onderhoud en beheer lastig uitvoerbaar zijn.

Functies

Scheiding grond Scheiding

Filtratie Filtratie

Bescherming Bescherming

Technische specificaties

Voor de biobased niet-geweven geotextielen zijn de technische specificaties op te vragen via sales@tefab.nl of via +31 (0)162 455 515.

Toepassingen

– Beschermen van folies en buizen

– (Tijdelijke) wegen

– (Tijdelijke) fiets- en wandelpaden

– (Tijdelijke) parkeerplaatsen