Over T&F

GeotextielenVoordeel voor de klant staat bij T&F altijd centraal.

T&F is importeur van diverse producten voor de GWW-sector. Low & Bonar geotextielen, EPS en geogrids zijn daarvan enkele voorbeelden. Ook qua groenvoorziening heeft T&F enkele innovatieve producten in haar assortiment zoals bijvoorbeeld blijvend berijdbaar gras, voorgezaaide kokosmatten of kant en klare oeverbekleding. Innovatieve producten vinden waar Nederlandse afnemers, het milieu en onze infrastructuur voordeel mee kunnen doen is de drijfveer van T&F.

De woven en non-woven geotextielen die T&F van Low & Bonar betrekt, vinden hun toepassing onder wegen, landingsbanen maar ook als oeverbekleding en bescherming.

 

 

Naast geotextielen levert T&F ook aanvullende producten zoals bijvoorbeeld EPS (piepschuim) van Kemisol. Nederland kent immers veel plaatsen waar superlichte ophoogconstructies noodzakelijk zijn. “Daar voorzien we in.” aldus T&F. Zo is het door T&F geleverde EPS onder andere ingezet bij de constructie van de HSL lijn en de A15 bij Sliedrecht.

 

 

T&F GrasbeschermingsplatenKlikbaar kant en klaar gras.

Tussen bebouwingszones in Nederland wordt vaak gras toegepast als groenvoorziening. Waar echter vaak niet aan gedacht wordt is dat in het geval van calamiteiten of onderhoud, rijdbaar materieel ingezet moet worden waardoor het gras zonder bescherming stuk gereden kan worden. De door T&F aangeboden Golpla grasbeschermingsplaten van 100% gerecycled HDPE/PP vormen hier een passende oplossing.

 

 

Ook voor waterdoorlatende parkeerplaatsen kan het product worden toegepast. De groene kunststof platen groeien volledig dicht, waardoor er slechts echt gras zichtbaar blijft.

Het bijzondere aan dit systeem is dat de grasplaten onderling aan elkaar geklikt kunnen worden met een gepatenteerd snelkoppelsysteem. In een handomdraai kan een grasveld worden aangelegd dat belastbaar is volgens DIN en ISO 604 standaard. De grasbeschermingsplaten hebben een afmeting van 64x33x3,8 cm. en wegen slechts 5,5 kg/m2. Bij Warner Bros Movieworld is maar liefst 70.000m2 groene parkeerplaats aangelegd met Gopla grasbeschermingsplaten.

 

 

T&F Greenfields KokosmattenRazendsnel groene aanblik.

Voor taluds, rotondes, vijvers en Vinex locaties waar geen of nauwelijks begroeiing met gras, bloemen of waterplanten aanwezig is heeft T&F een aantal producten van het merk Greenfields in haar assortiment opgenomen.

Met de milieuvriendelijke Greenfields kokosmatten bijvoorbeeld kan in een mum van tijd een groene omgeving worden vormgegeven.

 

 

De matten zijn voorgezaaid met gras of weidebloemen die snel opkomen en zich zeer goed hechten aan de kokosvezels waarvan de matten zijn gemaakt. Niet alleen op het land maar ook in het water bieden de producten van Greenfields een dergelijke oplossing.

De “waterlogs” ofwel kokosrollen van Greenfields worden net onder de waterlijn aangebracht om het uitspoelen van taluds bij waterpartijen te voorkomen. Ook oevers van vijvers, beken, kanalen en rivieren genieten een extra stuk bescherming dankzij dit product.

Ze zijn standaard ingeplant met onder andere lisdodders, gele lis en kalmoes. Helemaal nieuw is dat de rollen tegenwoordig voorgekweekt verkrijgbaar zijn bij T&F. Als het aan T&F ligt behoren kale Vinex locaties hiermee tot het verleden.