Laatste nieuws

 • TUPOLEUM® OM DAMHERTEN UIT ZANDVOORT TE WEREN

  IN HET NIEUWS (ANIMALS TODAY 15-08-2018) > TUPOLEUM®:

  De geur van leeuwenpoep verspreid via geurpalen zou kunnen voorkomen dat damherten vanuit de Amsterdamse waterleidingduinen (AWD) het centrum van Zandvoort inwandelen. Omdat alle prooidieren een ingebakken angst hebben voor de indringende geur van roofdieren als leeuwen, is de kustplaats van plan om te experimenteren of het werkt.

  Klik hier voor het artikel inclusief video.

 • Tupoleum® geurpalen tegen konijnen op begraafplaats

  IN HET NIEUWS (NOS 10-07-2018) > TUPOLEUM®:

  Roofvogels, fretten en nu stinkpalen tegen konijnen op begraafplaats.

  De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is de overlast door konijnen op begraafplaats Achterambacht beu. Daarom zet zij stinkpalen in met een geur die de dieren angst aanjaagt. Doordat de konijnen holen en gangen graven, ondermijnen zij graven. Bovendien vreten ze aan de verse bloemstukken die bij de stenen zijn neergelegd.

 • Handleiding geotextielen

  Lange termijn filtratie- en scheidingsprestaties van geweven en niet-geweven geotextiel.

  Geotextielen worden vaak gebruikt om het basismateriaal te versterken of om een goede scheiding van de ondergrond en de basislaag te waarborgen en het oppompen van fijne gronddeeltjes te voorkomen. Deze technische nota beschrijft de verandering van de filtratie- en scheidingsprestaties van verschillende soorten geotextielen op de lange termijn.

 • Tupoleum® geurpalen moeten dieren van HSL-Zuid houden

  Reeën niet wild van asbaklucht: geurpalen moeten dieren van HSL-Zuid houden

  BN DeStem 11-05-2018: “Reeën en konijnen zijn als de dood voor brandlucht. ProRail wil het wild bij het spoor weghouden met geurpalen. Er komen zeventig van die zuiltjes langs de HSL-Zuid.” Lees meer…

 • EFEB Congres

  EFEB congres in Essen (D) weer goed bezocht, waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van erosiecontrole d.m.v. natuurlijke en synthetische materialen zijn uitgelicht.

 • Innovatief nieuw product!

  ORANJE GEO SIGNALERINGSNET (voor signalering in de grond)

  • gewicht: 20 gr/m²
  • maasopening: 19 x 19 mm
  • rolafmeting: 1.000 m lang x 4,15 m breed
 • T&F 25-jarig jubileum (2017)

  Ton van Rooij en Frans van de Put startten het bedrijf samen in 1992. De Ampersand (&) verbindt de T en de F zoals dit symbool staat voor 25 jaar samenwerking met U. T&F werd een begrip in geotextielen en kunststoffen, met technische kennis en menselijke interesse in al hun relaties. Mede door de inzet van onze collega’s hebben we deze mijlpaal samen met U bereikt.

  De Ampersand (&) verbindt de T en de F zoals dit symbool staat voor 25 jaar samenwerking met U.

  T&F werd een begrip in geotextielen en kunststoffen, met technische kennis en menselijke interesse in al hun relaties.

  Mede door de inzet van onze collega’s hebben we deze mijlpaal samen met U bereikt.

 • Persbericht T&F Tupoleum®

  Diervriendelijk dieren weren.

  Een nieuwe geurstof zorgt ervoor dat dieren op een zeer diervriendelijke wijze verdreven worden naar plaatsen waar ze geen gevaar lopen of schade aan kunnen richten:
  TUPOLEUM®.

  Natuur- en terreinbeheerders maar ook spoorexploitanten zoeken al jaren naar methoden om dieren te weren van plaatsen waar ze of gevaar lopen of schade aan de omgeving aanbrengen. Graaf- en vraatschade zijn hierbij de bekendste vormen van overlast, een aanrijding met dodelijke afloop spreekt het meest tot de verbeelding bij gevaar. T&F heeft sinds 2011 producten getest om met geurstoffen die duiden op roofdieren de ongewenste dieren van bepaalde plaatsen te weren. Door gewenning brachten deze geuren nooit het gewenste effect.

  Lees meer…….